Ruitersport

Manege Accommodatie

Ruitersportschool De Rekkendonken beschikt over een indoor wedstrijdbaan van 20 x 60 meter, een indoor losrijbaan van 20 x 40 meter, 2 outdoor wedstrijdbanen van 20 x 60 meter en een outdoor losrijbaan van 40 x 60 meter, alle banen zijn voorzien van Geopad bodems.

 

Paardenstalling

We beschikken over 40 boxen, de grote stalgang is in mei 2015 geheel gerenoveerd en ingericht volgens de nieuwste richtlijnen voor de huisvesting en beweging van paarden. Ruimte, licht en frisse lucht is ons motto. De boxen beschikken over uitschuifbare tussenwanden waardoor het schoonmaken van de boxen geheel met de shovel gedaan kan worden. Elke box heeft een open luik waardoor de paarden gezellig in de stalgang kunnen kijken en daardoor voldoende contact hebben met soortgenoten, een groot gedeelte heeft ook nog een groot buitenluik.

Er zijn 15 paddocks en 10 weilanden rondom onze accommodatie, welke gebruikt worden voor de dagelijkse vrije beweging van de paarden.

Ruitersportschool De Rekkendonken heeft 4.2 ha grond op de bedrijflocatie en beschikt ook nog over 10 ha grond in de directe omgeving welke gebruikt wordt voor het maaien van vers gras en het winnen van hooi en voordroog.

We beschikken over een 4 paards overdekte trainingsmolen welke gebruikt wordt bij blessures en voor het geven van extra beweging. In de winter bij vorst en sneeuw krijgen de paarden en pony’s dagelijks een half uur stapbeweging in de molen i.p.v. vrije beweging.

Ook hebben wij de beschikking over een longeerpaddock met All weater tuft bodem. 

 

De Mooiste Midgetgolfbaan in Brabant

Er is een prachtig aangelegde midgetgolfbaan met 18 banen, een sfeervolle bar met aangrenzend terras, een feestzaal met Oud Hollandse spelen welke gebruikt wordt voor feesten en partijen, voor de kinderen hebben we een goedgekeurde houten buiten speeltuin met 7 verschillende speeltoestellen waaronder een super gaaf waterspeeltoestel.

 

Overnachten in Liempde

Boven de bar is een ruim en sfeervol vakantie appartement met badkamer, wc, open keuken, 4 slaapkamers en een balkon. Het appartement heeft een prachtige uitkijk over de binnenmanege.

Er zijn 4 luxe, sfeervolle B&B studio's, elk met een groot twee persoonsbed, een eigen badkamer met wastafel, inloopdouche en toilet, 2 studio's beschikken over een volledig uitgeruste eigen keuken. De kamers zijn recent compleet gerenoveerd tijdens het televisieprogramma 'Hotel Rules' van Net5. Alle kamers kijken uit over een prachtige tuin, de buitenverblijven van de paarden en de bosrijke omgeving in Liempde.  

Veilig Paardrijden

Stichting Veilige Paardensport

De Rekkendonken beschikt over het veiligheidscertificaat van de stichting Veilige Paardensport.
Stichting Veilige Paardensport wil, door middel van het veiligheidscertificaat, bereiken dat hippische accommodaties het maximale doen om de paardensport zo veilig mogelijk te maken. Ook van groot belang is het imago van ons bedrijf. Het veiligheidscertificaat geeft aan dat veiligheid een van de speerpunten van ons bedrijf is. Dit speelt een grote rol bij het aantrekken van nieuwe en het behouden van onze bestaande relaties/klanten. Met veiligheid als basis zijn er drie winnaars: onze klanten, onze paarden én wijzelf.

Klik op afbeelding om te vergroten.