Ruitersport

Algemene lesinformatie

Veilig en Verantwoord Leren Paardrijden

Alle lessen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde instructeurs, Ruitersportschool de Rekkendonken staat voor veilig en goed leren rijden, geen lange rijen pony’s en paarden in de baan, wij lessen in kleinere groepen zodat er voor iedereen individueel voldoende tijd is, er wordt gereden in de grote binnenbaan en als het weer dit toelaat wordt er in één van de buitenbanen gereden.

Paardrijlessen Voor Beginners

Beginners rijden bij aanvang in blokjes van 6 lessen van een half uur, de kinderen dienen in het begin vastgehouden te worden door een ouder of begeleider, dit is voor de veiligheid van uw kind. De beginners hebben de mogelijkheid een goedgekeurde veiligheidshelm bij ons te huren, je kunt er zelf één aanschaffen als je zeker weet dat je kind of jij zelf door wil gaan met paardrijden.

Als het paard of de pony waarop je bent ingedeeld nog niet meeloopt in een eerdere les is het de bedoeling dat je deze zelf poetst en opzadelt, er worden speciale poets en opzadel cursussen gegeven om je hiermee wegwijs te maken.

Al onze paarden en pony’s hebben een eigen set met borstels, alsmede een voor hen op maat gemaakt zadel en hoofdstel.

Wij verzoeken je ruim 20 minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn zodat je tijd genoeg hebt voor het poetsen en opzadelen van je paard of pony.

Les benodigdheden

Je dient te zorgen voor een goede paardrijdoutfit, dat wil zeggen een paardrijbroek of aangesloten legging, paardrijlaarzen of paardrijschoenen met chaps en een goedgekeurde veiligheidshelm. Loshangende kleding is verboden alsmede het dragen van sieraden en sjaals. Hebben jij of je kind langer haar dan verzoeken wij je vriendelijk om dit in een lage staart of knot te dragen.

 

Het dragen van sandalen of open schoenen is in de nabijheid van onze paarden en pony’s ten strengste verboden!!

 

Paarden zijn van nature niet gemaakt om gewicht te dragen, wij hanteren dan ook een limiet van 90 kg. Begin je met paardrijden en neemt je gewicht daarna toe dan zijn wij genoodzaakt je daarop aan te spreken. Deze regel is voor het behoud van onze paarden.

 

Paardrijden bij Ruitersportschool De Rekkendonken is op eigen risico.

 
 
 
 

Klik op afbeelding om te vergroten.